Kirkkoherran 50- vuotispäivillä

Yhdistyksemme   matti-jäsen khra Juhani Kapiainen saavutti 1. joulupäivänä ns." miehen iän" eli pyöreät 50 vuotta. Pappilan isäntäväki oli valmistautunut vastaanottamaan onnittelutervehdyksiä  niin omasta seurakunnasta kuin koko  seurakuntayhtymänkin alueelta sekä entiseltä työmaalta Siikaisten seurakunnasta.

 

Keittiössä tarjoilun hoiti Anneli Laurila.  Onnittelemassa kävi kirkkokuoro, jossa on mukana monia marttoja ja johtajana  matti-kanttori, Myös Kukon pojat lauloivat  kanttorin johdolla. Onnittelijoina kävi myös useita muita marttoja ja matteja.   Marttojen onnittelutervehdyksenä puheenjohtaja luovutti lasisen enkelin.

Juhlaa vietettäessä ei ollut vielä tiedossa,  että suuri luonnononnettomuus oli tapahtunut juuri tuon päivän aamuna Kaakkois-Aasiassa.  Ajan myötä on selvinnyt , että kuolonuhreja  oli arviolta  200.000 - 300-000,  joista mm. suomalaisia  n. 200. Kokonaisia kyliä  ja kaupunkeja tuhoutui valtavan hyökyaallon (sunamin) pyyhkäistessä niiden yli.  Loukkaantuneiden määrä liikkuu sadoissa tuhansissa ja kodittomia tiedotusvälineet ovat kertoneet olevan arviolta 5 miljoonaa. Tuho on koskettanut suuresti koko maailmaa.

Yhdistyksen lahjana Juhanille annettu LASINEN ENKELI  on tässä katastrofitilanteessa ikäänkuin puhutteleva symboli siitä ihmissilmin näkymättömästä enkelijoukkojen operaatiosta tuhoaallon kourissa kamppailevien ihmisten  hädän keskellä. Miten moni näkikään enkelinsä kyynelten  sumentamien  silmien ja tuskan läpi  ja meren aaltojen  pyörteissä ikäänkuin hohtavana lasinkirkkaana olentona, joka pelasti elämälle tai oli saattamassa rajan yli. Vuosi 2004 päättyi näin suureen arvoitukseen ja lukemattomiin kysymysmerkkeihin luonnonvoimien edessä. Kuinka pieni onkaan ihminen!  Vertauskuvallisesti: kuin hiekanjyvä hiekkaerämaassa  tai vesipisara valtameressä.

VUOSI  2005

Vuosi 2005 alkoi valtakunnallisella suruliputuksella Uudenvuodenpäivänä Aasian uhrien muistoksi. Kaikesta huolimatta toivokaamme; "Oi, jos vuosi alkava, oisi Herran siunaama!"