Marttojen kehitysyhteistyöhanke Burkina Fasossa

Marttajärjestö on tehnyt yli kymmenen vuotta kehitysyhteistyötä Burkina Fasossa sikäläisten naisten elinolojen kohottamiseksi, ja se on ollut lähinnä neuvonnallista toimintaa.  Myös me Pyhämaan martat ja matit halusimme kantaa kortemme kekoon ja päätimme tilata Marttaliitosta ns. kiertävän näyttelyn materiaalin ja järjestää lähetyspyhän, jonka tuoton päätimme lahjoittaa tähän em. kehitysaputoimintaan.

13.10.2005    Näyttely Paraisilta Pyhämaahan

Paraisten marttojen sihteeri tuli perheensä kanssa tuomaan siellä näyttelyssä olleet tavarat.  Lähetystä olivat vastaanottamassa puheenjohtaja ja sihteeri sekä srk-kodin vahtimestari Ari Luotonen. Tavarat käytiin mahdollisten epäselvyyksien takia lävitse yhdessä. Yhdistys tarjosi ruoan Ruorissa Paraisilta asti tulleelle perheelle.

15.10.2005 Näyttelyn rakentaminen

Näyttelytavaroissa oli keittiö- , ruokailu- ja keittovälineitä, naisten asuja, saippuaa  ym. Lisäksi oli kaksi suurta Burkina Faso-julistetta. Näyttelyä olivat rakentamassa Irma, Leena, Aila ja Salme sekä Terttu Viinikkala, joka halusi tutustua näyttely- aineistoon etukäteen seuraavan päivän esittelyä varten.