23.10.2005 Sadonkorjuun kiitosjuhla

Perinteinen sadonkorjuun kiitosjuhlan järjestäminen tuli tänäkin vuonna marttojen tehtäväksi. Päivän erikoisteemoiksi päätimme ottaa yrtteihin tutustumisen sekä joulukukkien hyötämisen. Ruokailun hoidimme myös juhlan nimen mukaisesti kasvispitoisella ruoalla.

Valmistelut  ja kirkonmenot alkajaisiksi

Lauantaina 22.10. marttoja ja matteja kutsuttiin seurakuntakodin ja kirkon koristamistalkoisiin, mutta osanottajia oli erilaisista yhteensattumista johtuen vain kolme. Erilaista syksyn satoa ja muuta syksyistä rekvisiittaa  saimme kokoon kuitenkin niin paljon, että sekä srk-koti että kirkko saatiin mukavasti puettua syksyiseen asuun. Sateisena lauantai-iltapäivänä koristeluhommissa olivat Irma, Aila ja Salme.

23.10.  Sadonkorjuun kiitosjuhla aloitettiin jumalanpalveluksella, jonka toimitti Juhani Kapiainen. Kukon pojat- lauluryhmä lauloi kanttori Ari Stenmanin johdolla.

Juhla srk-kodissa

Jumalanpalveluksen jälkeen juhla jatkui srk-kodissa.  Kirkkoväki toi kirkossa olleen sadon tullessaan seurakuntakotiin.

Juhlan aluksi oli ruokailu.  Emäntämarttamme, Kirsti oli valmistanut maukasta kasviskeittoa  ja Irma sienikeittoa. Lisäksi tarjolla oli Kirstin leipomia sämpylöitä  ja jälkiruoaksi kahvia.

Sadonkorjuujuhla

Ruokailun jälkeen Annika ja Katariina esittivät Irman ohjailemana pienoiskuvaelman "Porkkana ja Punajuuri"

Myös srk-kodin juhlassa saimme kuulla Kukon poikien laulua Ari-kanttorin johtamana.

Sadonkorjuujuhlassa Marita Viinikkala kertoi havainnollisesti erilaisista yrteistä, niiden viljelemisestä ja köytöstä. Kaikki yrteistä kiinnostuneet saivat mukaansa myös monistevihkosen, johon oli kerätty tiivistelmä kaikista esittelyssä olevista yrteistä.

Jouluisten kukkasipulien hyötämisessä opastivat  Laitilan Agrimarketin Multasormen edustaja.  Sipuleita ja ruukkuja oli myös myytävänä.

Lopuksi Juhani Kapiainen piti sadonkorjuujuhlan päätöspuheen ja loppurukouksen.