23.5.2006 Ikäihmisten ja eläkeläisten virkistäytymispäivä Pyhämaalaisille ikäihmisille

Maria-rahaston periaatteiden mukaisesti  järjestetty virkistäytymispäivä sai hyvän vastaanoton, sillä väkeä tuli  srk-kodin iso sali täyteen. Päivän kokonaisjärjestelyjen vastuuhenkilönä oli marttojen sihteeri Salme.  Keittiöhommissa oli lisäksi  martoista Helena Heijari, Marjut Ruusunen, Anneli Laurila, Leena Airikkala ja Lilja Imppu. Päivä aloitettiin khra Juhani Kapiaisen ja kanttori Ari Stenmanin pitämällä alkuhartaudella. Sen jälkeen fysioterapeutti  Pirkko Uusi-Oukari luennoi aiheesta "Liike on lääke" ja opetti oikeita istuma- ym asentoja ja voimisteluliikkeitä.  Monet ovat jälkeenpäin kiitelleet erinomaisista neuvoista.

Seuraavana vuorossa oli ruokavirsi ja ruokailu.  Ruori toimitti ruoat  ja martat hoitivat tarjoilun alku- ja jälkiselvittelyineen.

Ruokailun päätyttyä toimintaterapeutti Sanna Anttila luennoi  aiheesta " Muistiakin voi harjoitella"  Käytännön läheisiä ohjeita kaikille ikääntyville ihmisille. Tämän jälkeen oli kahvitarjoilu. Loppuosa päivän ohjelmasta oli artesaani Marja Heilän järjestämää askartelua: kuivaneulahuovutusta musiikin ja kuvien luomassa tunnelmassa.  Osanottajat saivat pienen askartelupaketin mukaan kotiinsa.