6.8.2006  Kalasunnuntai

Kalasunnuntai on Pyhämaassa jo monena kesänä Telakanrannassa toteutettu tapahtuma, jonka järjestelyissä Martat ovat olleet mukana lähinnä

ruoka- ja kahvitarjoilun osalta. Lisäksi marttojen puheenjohtajan, Irma  Salon vetämä Rupu-teatteri on ollut keskeisenä osana ohjelmassa.

Päivä aloitettiin jumalanpalveluksella  Pyhämaan kirkossa, josta siirryttiin Telakanrantaan  nauttimaan marttojen järjestämästä kalakeitosta. Ruokailun jälkeen ohjelmassa oli Kukon poikien  laulua.

Sen jälkeen Rupu-teatteri esitti ajankohtaisen ja hauskan pienoiskuvaelman "Sivusaalis". Kalastajien veneeseen oli merestä hypännyt iso kala: liekö ollut Pyhämaan edustalla havaittu ryhävalas. Tuota arvoitusta ei pystynyt edes paikalle pyyhältänyt valastarkastaja ratkaisemaan.

      

Rannalla kalastajien tuloa malttamattomasti odottaneilla  riitti ihmettelyä ja tutkistelua  moisen saaliin ympärillä.

               

 Ihmettelyä  riitti näytelmää seuranneella huvittuneella yleisöjoukollakin.

 

Tilaisuudessa oli kalastaja Seppo Lambergin  ajankohtaiskatsaus "merellisistä ongelmista" ja khra  Juhani Kapiaisen pitämä päätöspuhe.                 Lopuksi oli Marttojen järjestämä kahvitarjoilu. Ruokavieraita oli 113 .  Martoista olivat työssä Lilja. Liisa. Leena ja Salme.